Web siteniz için 7 strartejik tasarım Önerisi - Web Tasarım | Web Tasarımı | Kocaeli Web Tasarım
Türkiye'nin en yaratıcı fikirleri burada..

Çağımızın zorlu , rekabetçi ortamında firmanızın ürünlerinizin Türkiye veya dünya'da tanınıp bilinmesini istiyorsanız sizinde bir web siteye ihtiyacınız var demekdir.

Sizlere daha keyifli web siteleri yaşatmak için çalışmalara aralıksız devam ediyoruz.

marjin.net
E-Posta
Şifre

Web siteniz için 7 strartejik tasarım Önerisi

Tarih
10.04.2010
Bu haber 6078 kez okundu.

Web sitelerinin de kendi aralarında bir modası var malumunuz. Bir sitede gördüğünüz ilginç bir yenilik beğenildiğinde hemen diğer siteler tarafından da kullanılıyor. Bunların bazıları öyle çok da ahım şahım olmayabilir ama bazıları var ki altını çizmek ve kullanımlarını artmasını dilemek gerekiyor. İşte en etkili 7 öneri!

1- ) Logo altında haber
Google’ın belirli gün ve haftalarda yerli malı haftasında meyve sebze kılığına giren çocuklar gibi logosunu şekillendirmesine artık iyice alıştık. Bir de yaratıcı tasarımcıların logo yorumlan var. Logonun altında ya da yakınlarında yeni bir haber, bir iş ilanı ya da öne çıkarılmak istenen başka bir şeye rastlamak da yakın zamanda sıradanlaşabilir, ama şimdilik çok çarpıcı! Tavsiye ederiz

2- ) Ürün ana sayfadır
Pek çok şirketin kurumsal sitesinde gördüğümüz en önemli handikap kurumun veya markanın ne olduğunu ve ne olmadığını ne işe yarayıp yaramadığını kısaca derdini kritik birkaç saniyede bir türlü ifade edememeleridir. Halbuki ziyaretçilerin kurum veya marka hakkında verecekleri kararı sayılı saniyeler belirler. İşte bu noktada yeni fikirler ortaya çıkıyor. Ana sayfada tek tek ne yaptıklarını yazmak yerine grafik/illustratif imgelerle temel ihtiyacı karşılamak iyi bir düşünce olabilir.

3- ) Esas menüyü yazılaştırmak

Bu fikri her siteye uygulamak pek kolay değil tabi. Bir alışveriş sitesine yapmaya çalışsak destanımsı bir şey çıkar ortaya. Fakat öyle başarılı uygulayanlar var ki, insan ister istemez tüm bağlantılara tıklamış buluyor kendisini. Bu konsepte göre 1-2 cümlelik bir yazıyı tepe menü olarak kullanıp, cümle içinde geçen ve aslında başlıklarınız olan kelimeleri tıklanabilir hale getiriyorsunuz. Sağlam bir tasarım ya da bir mikrosite yapısında trend haline gelebilecek bir uygulama!

4-) Menü içerisinde çift tab kullanımı ile filtreleme

İyi bir web tasarımının en önemli prensiplerinden biri kendinizi tek yapılı/ tek sıralı bir menü yapısı içerisinde sıkıştırmamanız. Çift sıra menüleri bu kural yıkıcılığı yüzünden seviyoruz. Öylesine popüler oldular ki artık onları her yerde görebiliyoruz. Kullanıcıların aradığını bulmasını kesinlikle daha kolay hale getiriyorlar. Tek satirli ve tek hatlı menü yapısı yerine alt menülerini de içerisinde barındıran menü yapıları kullanıcıya daha iyi bir navigasyon imkanı sağlıyor.

5- ) Biz Ona ‘multikahraman’ diyoruz
Aslına bakarsanız bu pek de öyle yeni bir buluş değil, hatta öylesine sık kullanılıyor ki belki size modası geçmiş bile gelebilir. Ancak adı çok etkileyici. Bir sürü başlık ve grafiği barındırabilmesine atfen Multi Kahraman olarak adlandırılıyor tasarımcılar arasında. Ve Multi kahraman gün geçtikçe kendisini geliştiriyor. Kendiliğinden geçişli, üzerine gelince şekillere giren ve geçişleri havalı manşet alanları artık karşımızda. Çok fazla yer harcamadan sitenin tüm yükünü çeken multi kahramanları buraya almamak olmazdı. Üstelik artık arama motoruna da optimize edilebilen CSS versiyonları da bolca bulunuyor

6- ) Dönüşüm odaklı navigasyon
Rastladığımız en yaratıcı navigasyon sistemlerinden biri gittigidiyor.com‘da yer alıyor. “Sıfır risk” başlığı altında bulunan bu navigasyon çubuğu kullanıcının hangi noktada takıldığını tam olarak yakalamak için her türlü alternatifi aynı anda sunuyor.

Ürün alımı, ürün satışı ya da sadece kayıt! Tabi merak edilen şey, bu metod gerçekten kullanıcıları aktivasyona geçirmek için faydalı mı olacak, yoksa bununla onları kaçırma riski de var mı? Bence ne olursa olsun denemeye değer!

Sonuçları takip etmek isterseniz Google Analytics elinizin altında ne de olsa.

7- ) Sayfayı kaplayan imajlar
Web’de gezmenin en sıkıcı yanlarından birisi bir yerlerde bir resime rastlamış ve büyüğünü görmek için üzerine tıklamışken bambaşka bir sayfaya götürülmenizdir. En beteri ise sadece resmin bir bağlantı olduğu yönlendirmeler. Neyse ki tasarımcılar bu sorunun da üstünden gelmeyi başardı. Tıkladığınızda sayfa üzerinde dev bir şekilde açılan resimler, hem sonucu kolaylaştırıyor hem de kullanıcının ilgisini toplamaya yardımcı oluyor. Evet belki tıklama sayımız yine aynı, sonuçta farklı bir sayfaya gitsek de “Geri” tuşuyla aynı yere dönebiliriz. Ancak en azından daha temiz ve canlı bir geçişin göz zevkimize hitap ettiği bir gerçek.
 
Yazan : Sarper Danış (www.research-tr.com)

DİĞER HABERLER

Yetenekli ekibimiz, Kocaeli'de web tasarım ihtiyaçlarınızı karşılamanızı sağlayacak profesyonel ve özel web sayfaları oluşturmak için sizleri bekliyor.. Marjin.NET Kocaeli'de web tasarım konusunda iddaalı.

Google ve İnternet İnternet denince akla ilk gelen şeylerden biri artık GOOGLE olmaya başladı.

Para kazanmak Türkiye’de genelde anlık zaman modeli şeklinde yapıldığı için uzun vadede para kazanma fikirleri çok ender görülüyor.

1: Web sitesinden beklentiniz nedir? 2: Tasarım süreci 3: Uygulama 4: Kalite testleri 5: Genel optimizasyon 6: İzleme 7: Destek 8: SEO çalışması

Evet ücretsiz alan adları vardır. Bunlar genelde yönlendirme alan adları veya reklam barındıran adlardır

ir web sitesi kurmak istiyorsanız, yayınlamak istediğiniz sayfaların, resimlerin veya dökümanların internet kullanıcıları tarafından erişebileceği bir bilgisayarda durması gerekir.

Website tasarımında kaliteyi öne çıkarmak için görselliğe verilen önem artmış durumda.

Web sitenizin çok daha büyük kitleler tarafından duyulması ve ziyaret edilmesi için en önemli reklam metotlarından biri de Banner reklamcılığıdır.

Arama motorları da aynı şekilde düşünür, çünkü onları yapan da biziz. Bu maddelerin bir web sitesine uyarlanmış halini Web 2.0 içerik yönetim sistemi çözümümüzde bulabilirsiniz.

E-ticarette web site yönetiminde “web site analiz faktörleri” olarak da adlandırılan bir çok konu ve kavram, internet üzerinde isletmenin varlıgını devam ettirmesinde hayati rol oynamaktadır. Bu temel faktörleri asagıdaki gibi sıralamak mümkündür