Web sitelerinde en çok karşılaşılan 10 hata - Web Tasarım | Web Tasarımı | Kocaeli Web Tasarım
Türkiye'nin en yaratıcı fikirleri burada..

Çağımızın zorlu , rekabetçi ortamında firmanızın ürünlerinizin Türkiye veya dünya'da tanınıp bilinmesini istiyorsanız sizinde bir web siteye ihtiyacınız var demekdir.

Sizlere daha keyifli web siteleri yaşatmak için çalışmalara aralıksız devam ediyoruz.

marjin.net
E-Posta
Şifre

Web sitelerinde en çok karşılaşılan 10 hata

Tarih
29.06.2009
Bu haber 6761 kez okundu.

Bir web sitesi oluşturmak için çok para ve zaman harcamadan önce, kullanıcıları çileden çıkaran ve müşterilerinizi kaybedebileceğiniz kadar ciddi hataları yapmadığınızdan emin olmak istemez misiniz? Hepsinin ötesinde, kullanıcıları soğuttuğunuz zaman, muhtemel geliriniz de bundan nasibini alacaktır. Peki, nasıl olmalı?

 

Aşağıda listelediğimiz unsurlar şirketlerin farkında olmadan yaptıkları ürün ve hizmetlerinin kabul görmesini engelleyen hatalardır. Siz de web sitenizde bu hataların birkaçını veya tamamını yapıyor olabilirsiniz. Ancak endişelenmenize gerek yok. Bu hataları geri dönmeyen büyük yatırımlardan önce fark edip düzeltebilirsiniz. İşte web sitelerinde en çok karşılaşılan 10 hata :

1. İnatçı arama motorları: Yazım hataları, çoğul ifadeler, tire işaretleri gibi sebepler yüzünden genelde literal arama motorları kullanışlılığı ortadan kaldırır. Site üzerindeki arama motorları amacına ulaşmıyorsa çok kötüdür. Yani, her bir dökümanın önemi yerine onların içerdikleri çok sayıda terime odaklanıyorsa bu kabul edilemez bir hatadır.

2. Yatay kaydırma çubuğu: Kullanıcılar sağdan sola kaydırma çubuğundan nefret ederler. 800×600 standart boydaki bir pencerede yatay kaydırma çubuğu gerçekten korkunçtur.

3. Sabit font çeşitleri: Font boyutlarının zamanımızda okunabilirliği önemli ölçüde azaltacak şekilde küçük olduğunu görüyoruz. Kullanıcılar için dilediklerinde font boyutlarını biraz büyütmeleri için seçeneklerin olması gerekir.

4. Yazı blokları: Bloklar çok sıkıcıdır ve kullanıcıların çabucak siteyi terk etmelerine sebep olur.

5. Linklerdeki javascript'ler: Linkler umulduğu gibi olmadığında kullanıcılar hayal kırıklığına uğrarlar. Herkes sebepsiz açılan pop-up pencereden nefret eder.

6. SSS'da seyrek sorulmuş sorular: Kullanıcıların istemediği soruları listelemeniz hiç de güzel bir şey değildir.

7. Gizlilik politikası olmadan e-mail adreslerini toplamak: Web siteleri e-mail adresleri istediği zaman kullanıcılar olumsuz tepki verirler. Spam olarak geri döneceği düşüncesi ile hiç kimse bir garanti verilmeden bu bilgilerini vermek istemez.

8. 75 karakterin üzerinde site adı: Bir web sitesi adresini bir arkadaşa e-mail ile göndermek çok önem arz eden bir durumdur. Eğer adres çok fazla uzunsa kullanıcılara itici gelecektir. Hatta bazıları onu nasıl seçeceğini, kopyalayıp yapıştıracağını bilemeyecektir. Diyelim ki yaptı, ama eğer link kırıksa bir daha kopyala yapıştır zahmetine katlanmak istemeyecektir.

9. Olmaması gereken yerlerde iletişim linkleri: İsimlerin üzerine mail linklerini yerleştirmeyin, onun yerine mail adreslerini sade ve tek olarak yazın. Resim olursa daha iyi olur, böylece mail adreslerinin casus yazılımlarca toplanması engellenmiş olur.

Burada sayılan web sitesi hatalarını yapan çok sayıda firma var. Web sitenizi oluştururken Nielsen'in bu 10 maddelik hatalar zincirine dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz. Böylece kullanıcılar sitenizi kaliteli bulacak ve gezinmekten zevk alacaklar, ayrıca sunduğunuz içerik de amacına ulaşacaktır.

10. Sadece e-posta veya form ile iletişim olanağı sağlamak : Hepimiz günlük yaşamımızda e-posta kullanıyoruz. Hatta çoğu zaman sadece e-posta ile iletişim kuruyoruz. Ama bazen şirketi telefonla aramak istediğimiz zamanlar da olmuyor değil. Birçok şirketin Bizimle İletişim Kurun sayfasında sadece bir web formu aracığıyla kendisine e-posta gönderilmesine izin verdiğini görüyoruz. Bu bölümde sadece e-posta adresini vermek ve telefon numarasını yayınlamamak kullanıcıya “bizimle iletişim kurmayın mesajı verecektir.

11. Yalnızca Windows Internet Explorer'ı desteklemek : Web siteniz Macintosh, Safari ve diğer Windows web tarayıcılarından da kaymalar olmaksızın yayınlanabilmelidir. Bunun için web yazılımının tarayıcıların ortak gereksinimlerine göre kodlanması gerekmektedir.



DİĞER HABERLER

Yetenekli ekibimiz, Kocaeli'de web tasarım ihtiyaçlarınızı karşılamanızı sağlayacak profesyonel ve özel web sayfaları oluşturmak için sizleri bekliyor.. Marjin.NET Kocaeli'de web tasarım konusunda iddaalı.

Google ve İnternet İnternet denince akla ilk gelen şeylerden biri artık GOOGLE olmaya başladı.

Para kazanmak Türkiye’de genelde anlık zaman modeli şeklinde yapıldığı için uzun vadede para kazanma fikirleri çok ender görülüyor.

1: Web sitesinden beklentiniz nedir? 2: Tasarım süreci 3: Uygulama 4: Kalite testleri 5: Genel optimizasyon 6: İzleme 7: Destek 8: SEO çalışması

Evet ücretsiz alan adları vardır. Bunlar genelde yönlendirme alan adları veya reklam barındıran adlardır

ir web sitesi kurmak istiyorsanız, yayınlamak istediğiniz sayfaların, resimlerin veya dökümanların internet kullanıcıları tarafından erişebileceği bir bilgisayarda durması gerekir.

Website tasarımında kaliteyi öne çıkarmak için görselliğe verilen önem artmış durumda.

Web sitenizin çok daha büyük kitleler tarafından duyulması ve ziyaret edilmesi için en önemli reklam metotlarından biri de Banner reklamcılığıdır.

Arama motorları da aynı şekilde düşünür, çünkü onları yapan da biziz. Bu maddelerin bir web sitesine uyarlanmış halini Web 2.0 içerik yönetim sistemi çözümümüzde bulabilirsiniz.

E-ticarette web site yönetiminde “web site analiz faktörleri” olarak da adlandırılan bir çok konu ve kavram, internet üzerinde isletmenin varlıgını devam ettirmesinde hayati rol oynamaktadır. Bu temel faktörleri asagıdaki gibi sıralamak mümkündür