Google ya da diğer arama motorlarına kayıt neden önemli?
Gerçekten tebrikler. Bu sayfayı okumak üzere tıkladığınıza göre ne istediğinizi biliyorsunuz. Arama motorları ve Google hakkında bir çok yazı okumuşsunuzdur, ama burada her şeye toplu bir bakış yapacağız, hem de bazı rakamlar vererek.
Ne kadar şık tasarlanmış olursa olsun, eğer web siteniz arama motorlarına kayıtlı değilse inanın hiç bir değer ifade etmez. Web sitenize harcadığınız parayla gidip el ilanı bastırmış olsaydınız belkide daha etkili bir tanıtım yapmış olurdunuz.
Arama motorlarına kayıt olmanın avantajlarını öğrenmeden önce arama motorları hakkında bilgi sahibi olmalısınız.
Arama motorları aslıda birer web sitesidir. En popülerleri; Google, Yahoo, MSN, Alltheweb Altavista, Lycos, Overture, AskJeeves, AOL, Kanoodle'dır. Bunlar web de yapılan günlük 400 milyon aramanın yaklaşık %93 ünü kapsar. İçlerinde sadece Google ise %60 ını yani yaklaşık 240 milyon aramayı sonuçlandırır. Google'ın Yahoo'ya veritabanı hizmetini verdiğini düşünürsek 2003 yılı için Google'ın payı %85 i bulur.
Çıkan sonuçlardan ilk 10 ya da 20 web sitesini ziyaret edip, işlerine yarayan bilgi ya da ürünleri bu web sitelerden edinirler.
Arama motorlarında aslında telefon rehberlerinden alışık olduğumuz sarı sayfaların web deki versiyonudur. Arama motorları içinde aranan terimle ilgili en yakın sonuçları Google verdiğinden en çok kullanılan arama motoru olmuştur.
Eğer web siteniz ilk 20 site arasında ise bu size bedava reklam ve konunuzla ilgili bir ziyaretçi trafiği sağlar. Bu durumda web siteniz belli bir itina ile hazırlanmışsa bu kişiler tekrar tekrar gelir ve sattığınız ürünleri sizden satın almak üzere girişimde bulunabilirler.
Buna Arama motoru yoluyla pazarlama denilmekte. Arama motorları ise sıralama parametrelerini sık aralıklarla değiştirip, arama motorlarına kayıt uzmanlarının işini zorlaştırmaya çalışırlar.
Web sitenizin arama motorlarına profesyonel anlamda kaydını danışmak için bizi arayınız.
Arama motorları sıralamalarını nasıl oluşturur?
Arama motorları belli parametrelere göre çalışırlar.
Coca Cola'nın formülünden sonra belkide en sıkı saklanan bilgi arama motorlarının web sayfalarını sıralarken kullandığı parametreler olsa gerek. Öncelikle söyleyelim, tüm arama motorlarının sıralama parametreleri birbirinden farklıdır. Bu demektir ki Altavista'da 5. sırada çıkan bir web sayfası MSN'de 28. sırada, Google'da ise 123. sırada listelenebilir.
Örnek verecek olursak Google yirmiye yakın parametreyi değerlendirerek bir web sayfasının aranan terimle ilgisini belirler ve hakettiği sıralamayı verir. Belki biraz tekerleme gibi duracak ama:
Arama motorları, web sitenizin dediğiniz gibi olup olmadığına başka web sitelerinin sizin hakkında söylediklerini de dikkate alarak, sayfalarınızdaki içeriği inceleyerek karar verir.
Bu demektir ki, iyi sıralama alması arzulanan bir web sitesinde resimden çok yazılı içerik olmalıdır. Arama terimleri belli bir oranda sayfalara serpiştirilmeli, başka web siteleriyle link alışverişinde bulunulmalı, v.s.
Web sitenizin arama motorlarına profesyonel anlamda kaydını danışmak için bizi arayınız.